Kremalı makarna denilince ilk akla gelen bol kremalı, bol mantarlı güzeller güzeli Tagliatelle makarna değildir de nedir?
Spagetti'nin uzak koldan hafif kilolu kuzeni bu makarnanın hayatımıza giremesi kesinlikle bu tariftir.
Al dente pişirmeye de pek uygundur üstelik. Neyse daha övmeyelim biz bu makarna çeşidine bayılıyoruz. Ancak mantar ve parmesan peynirinin uyumuna şapka çıkarırken bir de bu güzelliğe renk katan maydanozu da unutmuyoruz.
Şimdi de tarife başlayalım ❤️
- 1 pakettagliatelle makarna
- 15-20 adetmantar
- 1 paketkrema
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1/2 demetmaydanoz
- 4 yemek kaşığıtoz parmesan peyniriYAPILIŞI
- Makarna için 5 su bardağı suyu bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile birlikte kaynatın. Kaynayınca tuzu ve makarnayı ilave edin ve haşlayın.
- Mantaraları temizleyin ve iri iri doğrayın.
- Tereyağını eritin ve mantarları soteleyin, tuz ve kararbiber ilave edin.
- Mantarlar iyice pişip yumuşayınca kremayı ilave edin. 2-3 dakika kremayla birlikte pişirin.
- Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve mantarlı kremalı tavanın içine ilave edin.
- Parmesan peyniri ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis edin. İşte bu kadar.afiyet olsun arkadaşlar😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder