25 Ocak 2019 Cuma

Bullet Journal nedir ?



Bullet Journal nedir ?

Bullet Journal, günlük veya yıllık vaktinizin  daha iyi kullanmak ve ne zaman ne kadar sürede yaptığınızı görmek için güzel bir hayat planı diyebiliriz.

Aslında ajandanın yaptığı işlevi görüyor diyebiliriz çünkü Hangi gün neyi yapmak istiyorsanız ya da randevunuz yanda herhangi bir arkadaşımızın doğum günü yada sizin ek ister özel gününüz olabilir bunları not olarak Günü geldiğinde unutmamak adına not edebilirsiniz ve bu şekilde gününüzü veya yıllık planınızı yapabilirsiniz. Bu şekilde kısa notlar alarak takvimimize oluşturdu onlarda zamanla daha iyi kullanmış olabiliyorsun ve hayatınızı doğru bir şekilde yöneltmiş sayılır. Mesela ben bunu unutmam yazmama gerek yok demeyin mutlaka unutabiliyoruz o yüzden kendimizi garantiye almak için işlerimizde aksatmamak için mutlaka ajandamıza not almalıyız ki her şey yolunda gitsin❤️  
Bullet Journal Defterinizi daha renkli bir hale getirmek çok eğlenceli olabilir . Eğer resim yeteneğiniz varsa sevdiğiniz karakterleri çizebilirsiniz ya da o anki ruh halinizi karakterlerle yansıtabilir ve ya çiçekler böcekler ağaçlar güneş ☀️Bunları boyayarak defterinizi daha renkli ve eğlenceli bir hale getirebilirsiniz🧡

Kısa bir yazı oldu umarım size Doğru bir şekilde aktarabilmişimdir 

19 Ocak 2019 Cumartesi

Serenay Sarıkaya kimdir?


Serenay Sarıkaya 1 Temmuz 1991 yılında Ankara'da Ümran Seyhan ve Mustafa Sarıkaya'nın çocuğu olarak dünyaya gelmiştir.
Bir süre ailesiyle Antalya'da yaşayan Serenay Sarıkaya 7 yaşındayken anne ve babası ayrılmasından dolayı ve babasının başka bir evlilik yapması üzerine annesiyle birlikte İstanbul'da yaşamaya başladı. Yanında babası olmadan büyüyen Sarıkaya bir röportajında bu durum için "Bir kız çocuğunu, hele ki gelişim aşamasında baba faktörü bu kadar önemliyken, babasız büyütmek büyük olay." demiştir.
O dönemde Antalya'da yaşayan ve İstanbul'da yaşama fikrinin çok  korkutucu olduğunu düşünen Serenay Sarıkaya, annesine oyunculuk yapmak istediğini söylemesi üzerine İstanbul'a taşınmışlardır.
Lise eğitimini Antalya Saime Salih Konca Lisesi'nde tamamlayan serenay Sarıkaya, üniversite eğitimi yurt dışında tamamlamak istemiş ama oyunculuk ağır basmış ve üniversite eğitimi almamıştır. Çocukken oyuncu olmayı düşünmeyen Sarıkaya, modellik yapmayı istiyordu. Uzun süre voleybol oynadı ve bir dönem basketbolla ilgilendi. Ayrıca bir sürede tenis oynayan Sarıkaya, kariyeri öncesinde latin danslarıyla da ilgilendi. 15 yaşındayken Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Gençler Güzellik Yarışması'na katılan Sarıkaya, yarışmada jüri özel ödülünü almasının ardından oyunculuk kariyerine başlamış oldu.
2006 yılında Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Gençler Güzellik Yarışması'nda jüri özel ödülü almasının ardından Şahin Alpaslan'ın yönettiği Şaşkın filminde rol aldı ve Itır karakterini canlandırmıştır. 2008 yılında Turkcell'in bir reklam filminde rol aldı yapımcılığını Sinan Çetin'in yönetmenliğini de Murat Şeker'in yaptığı Plajda isimli ikinci sinema filminde rol alan Sarıkaya, filmde Aslı karakterini canlandırdı. Ayrıca başrolünü yine Sinan Çetin tarafından yapılan ve Celal Çimen tarafından yönetilen Peri Masalı isimli fantastik dizide iyilik perisi Talya karakterini canlandırdı ve dizide Ayşen Gruda, Altan Günbay ve Şahap Sayılgan gibi isimlerle birlikte rol aldı. Aynı yıl yine Sinan Çetin tarafından yapılan ve Deniz Ergun tarafından yönetilen Limon Ağacı dizisinde Kaan Urgancıoğlu ile birlikte başrolü paylaştı ve onuncu bölüm sonunda yayından kaldırılan dizide Peri karakterini canlandırdı. Dizinin sona ermesinin ardından yine 2008 yılında Tayfun Güneyer tarafından yapılan ve Adnan Güler tarafından yönetilen Adanalı dizisinde rol almaya başladı. Başrolünü Oktay Kaynarca, Mehmet Akif Alakurt ve Selin Demiratar gibi oyuncuların paylaştığı dizide Oktay Kaynarca'nın kızı Sofia karakterini canlandırdı.
2010 yılında düzenlenen Miss Turkey yarışmasında Gizem Memiç'in ardından ikinci olan Sarıkaya, Türkiye'yi Miss Universe yarışmasında temsil etmeye hak kazandı. Ancak oyunculuk kariyerini devam ettirmek istemesinden dolayı yarışmadan çekilen Sarıkaya'nın yerine Türkiye'yi Gizem Memiç temsil etti. İkinci sezonun sonunda Adanalı dizisinden ayrılan Sarıkaya, yine 2010 yılında Şükrü Avşar'ın yapımcılığını, Murat Düzgünoğlu'nun ise yönetmenliğini yaptığı Lale Devri dizisinde Yeşim Taşkıran karakterini üstlenerek Tolgahan Sayışman ve Hatice Aslan gibi isimlerle başrolü paylaştı. Dizinin bir bölümünde seslendirdiği bir şarkı büyük ilgi gördü ve albüm yapması için teklifler geldi. Sarıkaya, bu konuyla ilgili müziğe olan yeteneğini arkadaşının keşfettiğini ve sesini geliştirmek için eğitim alabileceğini söyledi. Ayrıca bir röportajında albüm teklifleri için "Teklifler doğru. Ücretler de fena değil. Ama şarkıcılık yapmam, işim oyunculuk" dedi. 2011 yılında Hoşçakal isimli bir kısa filmde rol aldı. 2012'de Lale Devri dizisinin ikinci sezonunda diziden ayrılmak isteyen Sarıkaya, sözleşmesi gereği üçüncü sezonunun başlarında ölerek dizeden ayrıldı.

Serenay Sarıkaya, çekimleri 2013 yılının Mayıs ayında başlayan, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi isimli dizinin ikinci sinema filmi olan Behzat Ç. Ankara Yanıyor filminde Melisa karakterini canlandırdı. Aynı yıl Amerikan yapımı The OC dizisinden uyarlanan Medcezir dizisinde Çağatay Ulusoy ile birlikte başrolde yer alacağı açıklandı. Senaryosu Ece Yörenç tarafından yazılan ve Ali Bilgin tarafından yönetilen dizide orijinali Marissa Cooper olan Mira Beylice karakterini canlandırdı. 2014 yılında Medcezir'de birlikte rol aldığı Hazar Ergüçlü ile birlikte Elidor markasının reklam yüzü oldu. Bu kapsamda aynı yılın mart ayında yönetmenliğini İzlandalı yönetmen Thor'un yaptığı bir reklam filminde yer aldı. Aynı yıl Mavi Jeans'in yeni reklam yüzü oldu ve iki yıllık bir sözleşme imzaladı. Bu markanın ilkbahar-yaz koleksiyonunun tanıtımı için çekilen reklam filminde dünyaca ünlü Brezilyalı model Francisco Lachowski ile birlikte yer aldı. Aynı yılın eylül ayında yine aynı markanın bir reklam filminde daha yer aldı. Aksiyon sahnelerinin yer aldığı reklam filmi üç günde çekildi. 2015 yılında ise yine aynı markanın ilkbahar-yaz koleksiyonunun tanıtımı için Kerem Bürsin ile birlikte kamera karşına geçti. Sarıkaya ve Bürsin'in birlikte şarkıda söylediği reklam filmi izleyicilerden olumlu tepkiler aldı.
SERENAY SARIKAYA'NIN FİLMOGRAFİSİ

Sinema



Yıl
Başlık
Rolü
Notlar
2006
Şaşkın
Itır
Yardımcı karakter
2008
Plajda
Aslı
Yardımcı karakter
2010
Ejderhanı Nasıl Eğitirsin
Astrid
Seslendirme
2011
Hoşçakal
Sarah
Başrol/kısa film
2013
Behzat Ç. Ankara Yanıyor
Melisa
Yardımcı karakter
2016
İkimizin Yerine
Çiçek
Başrol
Televizyon



Yıl
Başlık
Rolü
Notlar
2008
Peri Masalı
Talya
Yardımcı karakter
2008
Limon Ağacı
Peri
Başrol
2008-2010
Adanalı
Sofia Dikkaya
Yardımcı karakter
2010-2013
Lale Devri
Yeşim Taşkıran
Başrol
2013-2015
Medcezir
Mira Beylice
Başrol
İnternet





18 Ocak 2019 Cuma

Demet Özdemir’in kimdir?



DEMET ÖZDEMİR’İN BİYOGRAFİSİ
Demet Özdemir 26 Şubat 1992 Kocaeli’nde doğmuştur

26 Şubat 1992'de doğmuştur
 3 çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak Kocaeli de doğdu. 
Demet özdemir küçük yaştayken Anne ve babası ayrıldığından dolayı annesi ve ablasıyla birlikte İstanbul'a göç etmişlerdir. Lise eğitimini bitirdikten sonra dansa yönelmiştir. ÜniversiteYe gidip gitmediği ya da şu an okuyor mu o bileğiyle henüz ulaşamadık.Çeşitli dans kurslarına katılıp eğitimlerini tamamlamış kendini daha fazla geliştirmiş.Daha sonrasında
Şarkıcı Bengü'nün dans ekibinde yer alıp daha sonra da Efes Kızlarında Dans etmeye başlamıştır. Mustafa Sandal'ınAteş Et ve Unut  klibinde de yer alan Demet Özdemir İlk TV deneyiminde ise 2013 yılında olmuştur.Fox Tv'de yayınlanan baş rollerini Esra Ronabar , Murat Han ve Ekin Koç ile paylaştığı Sana Bir Sır Vereceğim  dizide "Aylin" karakterini canlandırmıştır. Daha sonra Kurt Seyit ve Şura adlı dizide "Alya" karakterini Tut Sözünü  Sinema filminde ise "Demet" karakterini canlandırmıştır. Kariyeri için iyi bir yerlere gelmeye yavaş yavaş başlamıştır.Star TV'de yayınlanan, başrolleri Yusuf Çim ile birlikte paylaştığı Çilek Kokusu adlı dizide "Aslı" karakterini oynamıştır. Çilek kokusu Demet Özdemir için dönüm noktası olmuştur. Çilek kokusuyla birlikte tanınmıştır.Bengü'nün Hodri Meydan şarkısının klibinde oynamıştır.2016 Haziran ayından itibaren Fox Tv de yayınlanmakta olan No:309 adlı dizide "Lale" karakterini canlandırmıştır.
En son olarakta dizinde bildiğiniz üzere her hafta cumartesi günleri erkenci kuş dizisi ile karşımıza çıkıyor. Erkenci kuş çok sevilen bir dizi muhteşem izleyici kitlesi vardır. Demet Özdemir bu dizi de de başarısını göstermiş oldu
Filmleri 🎥 

2015    Tut Sözünü    Demet    Başrol
2017/    Sen Kiminle Dans Ediyorsun    Aysel    Başrol

Televizyon

2013    Sana Bir Sır Vereceğim    Aylin Gündoğdu    Başrol
2014    Kurt Seyit ve Şura    Alya Baronez    Yardımcı Karakter
2015    Çilek Kokusu    Aslı Koçer Mazharoğlu    Başrol
2016-2017    No 309    Lale Yenilmez    Başrol
2018-    Erkenci Kuş    Sanem Aydın    Başrol

Reklam

Yıl    Şirket/Ürün    Rol    Notlar
2012    Pegasus Hava Yolları    -   
2015    Fresh Company markasının reklam yüzü    -   

Ödülleri ve adaylıkları

2015    StarMetre Fan Faktör 2 Kristal Ödülleri    Kristal Ödül    Sana Bir Sır Vereceğim    Kazandı
2016    7.KTÜ Medya Ödülleri    En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu    Çilek Kokusu    Adaylık
2.Türkiye Gençlik Ödülleri    En İyi Kadın Dizi Oyuncusu    Adaylık
43.Pantene Altın Kelebek Ödülleri    En İyi Komedi Dizisi Kadın Oyuncu    No 309    Adaylık
2017    1.Müzikonair Ödülleri    En İyi Kadın Dizi Oyuncusu    Adaylık
Gelişim Üniversitesi 6.Medya Ödülleri    Yılın En İyi Kadın Dizi Oyuncusu    Kazandı 

Demet Özdemir hakkında topladığım bilgiler şimdilik bu kadar tabi merak ettiğimiz konularda var fakat o bilgilere ulaşmak için demet Özdemir’in röportajlarını takip etmek gerek.Röpörtajlarına göre şimdilik bu kadar bilgi edinebildim.
  Tabi demet Özdemir’den bahsetmişken can yaman hakkında da bir biyografi yatmayı düşünüyorum ilerleyen zamanlarda. Erkenci kuş dizisi ile birlikte tanılan can yamanın çok sevilen bir kitlesi oluştu. Erkenci kuş dizisinde demet Özdemir ve can yamanı birbirlerine çok yakıştırıyorlar gerçek hayatta da sevgili olmasını çok isteyen bir hayran kitleleri var. Ayrıca dizilerdeki özelliklede erkenci kuş dizisindeki kıyafetleri herkes çok merak ediyor.muhteşem kıyafetler hakkında da bir blog yazmayı düşünüyorum.
bir sonra ki blog yazımda görüşmek üzere 

Şimdilik hoşçakalın

16 Ocak 2019 Çarşamba

HANDAN ROMAN ÖZETİ


     HANDAN ROMAN ÖZETİ

      Liseye gittiği zamanlar baya uzun boylu ve sıska biri olan Aylin git gide güzelleşmiş. Esma teyzesinin daveti üzerine Paris’te bir otelde buluşurlar ve otelde prens olduğu söylenen bir Arap’la tanışıyorlar ve bu görüşme devam ediyor sonunda ihtişamlı bir düğünle evleniyorlar.aylin artık Prenses olur. Ancak her şey istediği gibi gitmez 
Prens Senusi doğu kültürü ile yetiştiği için batı kültürü ile yetişen Aylin’e ters gelmekte zamanla Aylin’in özgürlüğü kısıtlanmaktaydı evliliğe başladığı gibi yolunda gitmiyordu sakin bir hayat devam edilmiyordu yolunda gitmeyen birşeylerde vardı hep.Aylin seyahat etmek için .Aylin, ablası Nilüferle Cenevre ye gider. Ve orada yeni kararlar alır.okumaya karar verir ve hayalinde mesleği ideali olan tıp okumaya karar verir ve kayıt yaptırmak için gerekli sınavlara  girer ve evrakları hazırlayıp bayağı uğraşarak sonunda istediği Neuchatel Üniversitesine kayıt yaptırmayı başarır.Okulun ilk yıllarında hayatında çok büyük değişiklikler yaparak, görkemli hayatını geri de bırakarak yeni bir yaşam tarzı sade bir öğrenci olmayı tercih ediyor.
Tek hedefi olan tıp fakültesini bitirmek için elinden edeni yaparak çok çalıştı .okul hayatında derslerine yardımcı olan daha sonra fizik ve kimya derslerin de yardımcı olan Jean-Pierre ke evlendi. İkisinde öğrencidir.İki öğrencinin bu yapmış olduğu evliliği zaman içerisinde  Aylin’in dış görüntüsünde oldukça değiştirecek ve dış görüşünü kadar da iç dünyasını da değiştirecektir. Aylin Jean-Pierre ile birlikte yaşadığı günlerde tıp ile yakından tanışıp ufkunun penceresini o zamana kadar hiç bilmediği yepyeni bir farklı dünyasının kapısını açacak ve  peşinden koştuğu arzuladığı gerçek zenginliğin dış dünyanın görkemli vitrinlerinde değil de insanlığın o  iç aleminde bulunduğunu neleri gözden kaçırdığını görecekti. Okul sonunda Jean-Pierre Nos Alamus’taki nükleer araştırma merkezinden kariyeri için geri çeviremeyeceği bir teklif geldi.Aylin de New Rachel Hospital Medical Center’dan teklif aldı; onların birbirlerine karşı olan sorumlulukları artık bitmek üzere ve  hayatları bir yol ayrımına girmek üzereydi.Ellerinde bu evlilikten geri kalan 6 yıl sağlam bir dayanışma ve derin dostluk arkadaşlık kardeşlik duyguları ile dopdolu gençlik anıları kalmıştır.
Ve ayrılmışlardır
İkisinde farklı hayatlara yolculukları başlamıştır
Aylin çok hevesli olduğubu işini büyük bir heyecanla başlamıştır. New Rachel’de tanıştığı Afganistanlı olan genç meslektaşı Azim’in karısı 11 yaşından beri arkadaşı olan Zeynep çıktı. 
Aylin, Zeynep ve Azim ile gittiği Afgan sefahati kokteylinde Paswak adındaki Birleşmiş Milletlerin Afgan esiri ile tanışır. Paswak evli olmasına rağmen aralarında birşeyler olur.Aylin ile arasında duygusal bir bağ oluşuyordu. Aylin o yılı aklı beş karış havada geçirdi. Bütün vakitlerini beraber geçiriyorlardı çok eğeleniyorlardı birbirleriyle vakit geçirmekten çok keyif alıyorlardı. Paswak bu yüzden önce Wall Dame’nin Birleşmiş Milletler genel sekreterliğine daha sonra 1974 yılında Hindistan seferine tayini çıkmıştı.
Aylin şimdi karar vermesi gerekiyordu.onlar için giderek daha zor iplerle örmekte olduğunu nihayet görmeye başladı.ya sevdiği adamla giderek peşinde n dünyayı  dolaşacak ve ya mesleğini ön plana alacaktı. Tam meslek uğruna değmez derken Hastanede Psikiyatri bölümü şefliğine terfi etti. Sonunda Aylin’in sağduyusu maalesef aşkına galip geldi. Ve sonra toparlandı ve işinin başına döndü. Arkadaşı Azim’in vasıtası ile kendi meslektaşı olan Michel RAMODİSLİ ile tanıştı. Michel’i çok etkileyici bulmadığı halde evlenmek istedi:evliliğe giden ?bu adımları Michel’in evinde attılar. Daha sonra Aylin bu evlilikten  çok çocuk istemeye başladı. Aylin’in bu isteğine karşılık Michel dinine ve geleneklerine çok bağlı olduğunu doğacak çocuğun Yahudi kültürüne göre yetiştirilebileceğini söyledi fakat Aylin bun hiç sorun etmedi anne olmak çok istediği için dinini değiştirmeyi göze aldı. Aylin’e göre insanları dinlerine, ırklarına ve dillerine göre ayırmak çok saçma idi ona göre insan, insan olduğu için çok değerli onun insan sevgisini hiç bir şey bir din veya ırk engelleyemezdi Aylin sürekli düşük yapıyordu ve çocuk yapma isteğinden 6 düşük yaptıktan sonra vazgeçmeyi düşünüyordu.
Aylin meslektaş olduğu Michel ile sürekli beraberdi işyerleri bir, evleri bir bütün zamanları birlikte geçiyordu ve Aylin çok sıkılmıştı.belli bir süre sonra birbirleri ile bu kadar çok birlikte olmaları Aylin’i çok bunaltmıştı. gün geçtikçe birbirlerinden kopuyorlardı ve Aylin kocasına haftanın bazı günlerinde birbirlerine izin vermelerini ve bugünlerde değişik insanlar ile çıkabileceklerini bunu sonucunda diğer insanlarda görecekleri eksiklikleri kendilerinde tanımlayıp birbirlerine ölümsüz sevgi ile bağlanacaklardı. Fakat istediği gibi düşünülen olmadı ve Aylin yurt dışında olduğu günlerden birinde Michel bir arkadaşının evinde Barbara adında bir kadınla tanıştı ve bu tanışma evliliklerinin sonunu getirdi. Aylin sıkıntılı bir zamanında vardığı karar sonucunda kocasını kaybettiği için hem kırgın hem de suçluluk duygusu içerisindeydi. Bu sıkıntı ve üzüntü uzun sürmedi her şeyi bir kenara bırakıp mesleğinde ilerledi fakat bu ilerleme bile onu tatmin etmedi. Ve sonra Amerikan ordusuna katılarak Körfez savaşında ruf sağlığı bozulan hastaları tedavi eden bir doktor olmayı düşündü  ve bu nedenle Oklahomaya körfez savaşında zarar görmüş askerleri iyileştirmek için tedaviye gitti.
Aylin Üniformasını ilk kez 1992nin soğuk bir kuş ayında Ocak gününde giydi. 9 Kasım 1992’de ordunun fiziksel aktiviteler sınavını yüksek  puan alarak kazanmış olduğu  sertifikası aldı. Aylin ordudaki görevinde yine işine devam ediyordu.hastalarına çare bulmaya çalışıyor ve bir gün kendisine yeni bir hasta verildi hasta körfez savaşından sonra geldiği için  sivil hayata uyum sağlayamıyordu. Bunun sonucunda hiçbir suçu olmayan birçok sivili öldürmüştü.
Aylin bu hastayla ilgilenirken Amerikan ordusunun askerlerini cesaretlendirmesi için verdiği ilaçların yan etkisi sonucu hastanın bu duruma geldiğini saptadı ve bu sonucu tez bir halde askeri yetkililere bildirdi. Aylin’in verdiği bu sonucu askeri yetkililer daha önceden bildiğinden Aylin’in bu olayın üstüne gitmemesini istediler ve  uyardılar Aylin bu sessizliği bozmayarak sözleşmesin bitmesini bekledi ve ardından Albay rütbesinden ordudan ayrıldı.
Ordudan gittikten sonra 19 Ocak 1995 Perşembe günü evinin bahçesinde o sabah evini temizlemeye gelen hizmetçisi tarafından kendi arabasının altında ölü bulundu. Zengin tanınmış ünlü ve saygın insanlar yaşadığı mahallede yerel polis yerel yöneticiler mahallenin adını polisiye bir olaya karıştırmamak adına dosyayı apar topar denebilecek bir hızla kapattılar teşhis ise “Freak Accident” yani Garip bir kaza idi.
Yükseltilmiş sahnede kapağı açık maun bir tabut duruyordu uzun bir sıra oluşturan insanlar tabutta yatan albay üniformalı Amerikan subayını selamlayıp içlerinden dua veya veda ederek tabutun başından ayrılınca yanan yürekleriyle gelip salondaki koltuklarda yerlerini alıyorlardı. Herkes etrafa hakim olan ordu düzeninin saygınlığını kutsar gibi sessizce ağlıyordu.Katafalkın üstünde dört bir yanı rengarenk çiçeklerle donanmış tabutta yatan kişi, bir askerden çok, oraya bir film çekimi için öylece uzanıvermiş bir Hollywood yıldızını andırıyordu. Bu albay üniformalı Amerikan subayı bir Türk kadınıydı ❤️

Kitap özetini nasıl buldunuz
Okuduğum kitapları size tek tek yazıcam vakit buldukça.
Özet değil de romanları okumanızı tavsiye ederim❤️ 
İyi okumalar 

15 Ocak 2019 Salı

Halka Dizisinin konusu nedir?



HALKA DİZİSİ KONUSU NEDİR?
İki genç adam, iki farklı insan, iki kurban, bambaşka yerlerden gelip, yan yana durarak, inat ve öfkeyle, kader sandıkları, tesadüf saydıkları bir kumpasla savaşıyorlar. 
Uzakta kalan ve uzayıp gelen bir geçmişin peşine düşüyorlar. 
Eski defterlerin, kirli davaların, büyük ve küçük yalanların hesabını soruyorlar. Mafyanın, paranın, entrikanın konuştuğu ve sustuğu bir hayatın içinde sürükleniyorlar.
Halka, durdurak bilmeyen bir serüvenin, karanlık bir dünyanın hikâyesi.
Kanayan ve kanadıkça acıtan bir mazi. 
Kaan ve Cihangir’in yeryüzünden intikamı…

Halka, polisiye trüklerini kullanan, tempolu, serüven temalı bir tv dizisidir
. Halka ismi, üç halka simgesiyle bilinen bir suç şebekesinden gelmektedir. Halka’nın en temel özelliği, her bölümde artan muammalı temposu ve klasik mafya anlatılarının aksine kadınların güçlü olduğu, yönetip yönlendirdiği bir karakter içeriği taşımasıdır.
 Hikâyenin kahramanları Halka’nın mağdurları olduklarını öğrenerek, örgütle mücadeleye girişen Kaan ve Cihangir’dir.
Halka dizisi her hafta Salı günü saat 20.00'da TRT1 ekranlarında yayınlanacak
Dün 1.bölüm yayınlandı nasıl buldunuz?

Halka dizisi Oyuncuları



HALKA OYUNCULARI KİMLER?
Nazan Kesal
HÜMEYRA KARABULUT
Kırklı yaşların sonunda ağır ve vakur, ne istediğini bilen oturaklı bir iş kadını. Babası ünlü bir kabadayı, çok genç yaşlarda yine ünlü bir kabadayıyla Eren’le evleniyor. Eren’in hırsı nedeniyle Halka’yla karşı karşıya geliyorlar. Eren’in öldürülmesiyle hayatı değişiyor, sadece Kaan’ı tek başına büyütmek zorunda kalmıyor, geçmişteki itibar ve zenginliğini geride bırakıyor. Hümeyra, kimin tarafından gönderildiği belli olmayan bir dvd ile hem itibarını hem de intikamını alma şansına ulaşıyor. Hapisteki oğlunun polise köstebek olarak çalışmasıyla birlikte kocası Eren’i katledenlerle mücadele etmeye başlıyor.
Serkan Çayoğlu
CİHANGİR TEPELİ
Halka'nın iki kahramanından biri. Yirmili yaşlarda sakin ve ölçülü biri. Ünlü bir iş adamı olan İlhan Tepeli’nin oğlu. Cihangir, İlhan’ın işlerinin asıl yürütücüsüdür. Uyku problemi çektiği için sessizliğe ihtiyaç duymakta, ancak ve ancak ses geçirmez-sesten yalıtılmış bir odada, çocukluğunu hatırlatan naif bir duvar resminin karşısında uyuyabilmektedir. Hikâye gelişirken anlarız ki, tıpkı Kaan’a olduğu gibi Cihangir’e de kırmızı kutulu bir dvd gönderilmiş, Eren Karabulut cinayetiyle ilgili görüntüler eşliğinde kimi sırlar onunla da paylaşılmıştır. Cihangir geçmişi ve ailesi hakkında kuşkular yaşamakta, kimselere söylemeden araştırmalar yapmaktadır. Cihangir'in bir dargın, bir barışık olduğu İrem isimli nişanlısı vardır. İrem, ondan işini bırakmasını, mafyözi bağlantılarını koparmasını istemektedir. Cihangir ise kendisi için daha hayati meselelerle uğraşıyor, geçmişini araştırırken ruhunu içinde bulunduğu cendereden kurtarmaya çalışıyordur. İrem onu manen baskılarken, İskender Bey'in uçarı ve "deli" kızı Müjde'yle yakınlaşır.
Hande Erçel
Müjde Akay
İskender'in kızı, ne yapacağı tahmin edilemeyen, neşeli, uçarı, hazcı genç bir kadın. Yirmili yaşlarda. Babası İskender’le birlikte çalışmak istiyor. İskender, bu fikre yanaşmadıkça da kendini gösterecek küçük hamleler yaparak babasının gözüne girecek. Cihangir ile olan yakınlaşmasıyla İrem'le de hoşuna giderek rekabet edecek. İrem’in kendini ağırdan satan, oturaklı ve hafif kibirli hallerine karşın Müjde son derece rahat, ne istediğini açıkça gösteren, meydan okumaktan korkmayan biri. Müjde'nin Cihangir'le olan ilişkisi onun büyümesini ve olgunlaşmasını sağlayacak.
Kaan Yıldırım
KAAN KARABULUT
Yirmili yaşlarda dışa dönük, konuşkan, neşeli, hemen tepki veren, enerjik bir delikanlı. Başına buyrukluğu ve yerinde duramazlığıyla biliniyor. Kaan'ı soygun suçlusu bir mahkûm olarak tanıyoruz. Halkanın ilk ve büyük muamması olan Eren Karalubut'un katledilme görüntülerinin ona gönderildiğini, polisin de bu vesileyle olayları öğrendiğini anlıyoruz. Kaan, polisin özellikle de Cemal Sandıkçı ve Bahar'ın teklifiyle İlhan Tepeli'nin mafya örgütlenmesinin içine giriyor. Kaan'ın asıl amacı öncelikle hapisten çıkmak. Sonra kendisini tuzağa düşürenleri bulmak istiyor. Kaan'ın annesi Hümeyra'ya karşı kimseye göstermediği bir zaaf ve sadakati var. Hapisten çıkması için kendisine gelen polise bile olup bitenleri annesinden gizleyemeyeceğini söylüyor. Kaan, görünenin aksine, baştan beri kendisini tuzağa düşürenlerin peşinde. Annesinin sözünden çıkmayacağını söylerken kendine bir rol tasarlıyor. Mahkûm olma sürecinde polisle yaşadıkları nedeniyle polise güvenmiyor. Annesine de her şeyi anlatmıyor, onun duygusal tepki vereceğini, işleri zorlaştıracağını düşünüyor. İlhan Tepeli’nin yanında Cihangir’le tanışıyor ve onunla bir kader ortaklığına giriyor. Halka’ya karşı birlikte mücadele etmeye başlıyorlar.
Hazal Subaşı
BAHAR BERKES
Yirmili yaşlarda işini çok seven ve kendini suçla mücadeleye adamış idealist bir kadın polis. Cemal Sandıkçı'nın yardımcısı olmakla birlikte teşkilatta, daha ilk günlerden itibaren Altan Demiröz tarafından korunup kollanmış biri. Öksüz ve yetim olması nedeniyle, Altan Demiröz ve Cemal Sandıkçı'ya bir baba ve büyük bir kardeş gibi bakıyor. Birlikte çalıştığı Sandıkçı'yı Altan Demiröz'e raporluyor olması onu rahatsız ediyor. Üstelik operasyonda köstebek olarak tercih edilen mahkûm ve suçlu Kaan'ın varlığı ona göre başlı başına bir sorun. Gerçi olaylar geliştikçe, itiştiği, sevmediği ve kuşkuyla izlediği Kaan'a ilgi duymaya başlıyor. Bu ilgi karşı koyamayacağı bir aşka dönüşüyor.
Ahmet Mümtaz Taylan
CEMAL SANDIKÇI
İşine ve mesleğine bağlı usta polis. Halka'nın farkına vararak, büyük örgütü açığa çıkarmaya and içmiş, kararlı bir devlet adamı. Ne yaptığını bilen, doğruluktan sapmayan, olup bitenlerin farkında olarak adaletli davranan biri. Tek inandığı doğrunun devletin ihyası ve sürekliliği olduğu anlaşılacak.
Umut Karadağ
İSKENDER AKAY
İlhan Tepeli'nin eski tetikçi ve korumalarından olan mafya babası. Şimdi ise İlhan Tepeli’yi alt etmeye çalışan baş düşmanı. Kızı Müjde'nin Cihangir ile iletişiminden dolayı gergin ve çaresiz kalıyor.
Burak Sergen
İLHAN TEPELİ
Cihangir'in babası. Yerinde gözü olan, yerine geçmek isteyen farklı mafya örgütleriyle uğraşıyor.

Yasak elma 29.bölüm yorumu




HERKESE MERHABA
Yasak Elma dizisinin 29. yeni bölüm fragmanı bu hafta yayınlandı.Yasak Elma yeni bölüm 21 Ocak pazartesi günü başlayacak 3hafta aradan sonra heyecanla bekliyoruz 😊
 Yeni fragmanda Yıldız, Halit'e yakalanıyor ama yine bir yalanla halini kandırmayı başarıyor gibi gözüküyor.
Ama olay Halit'in Kemal'i takip ettirmesiyle patlıyor. Bakalım bu sefer yıldız ne yalan söyleyecek .
Halitin oğlu Erim araba ile birine çarpıyor ve çarptığı kişi ölüyor. 
Ender bu haberi duyunca çok sinirlenip Halit'e tepkisini koyuyor. 
Velayet davası açacağım diyor.Alihan ile sohbet eden  Ender ona hakkında hiç bilmediği şeylerden bahsetiyor .  Ender çok sinirli gözüküyor Ayrıca Zeynep ile Alihan da hala barışmadılar. Alihan, Zeynep’e gerçekleri anlatarak kendini affettirmeye çalışsa da Zeynep onu dinlemeye bile tenezzül etmiyor. 
 21 Ocak’a az kaldı heyecanla bekliyoruz yeni bölümler de neler olacak🌸 
E tabi bir de kıyafetlerini de burada yorumlayacağım hangi marka fiyatı nedir hepsini paylaşacağım takipte kalın❤️ 


Neslihan Atagül’ün Hayatı



Neslihan Atagül

Doğum Yeri: İstanbul / Türkiye
Doğum Tarihi: 20.8.1992 

Neslihan Atagül Kimdir?

Neslihan Atagül Doğulu (d. Neslihan Atagül, 20 Ağustos 1992, İstanbul), Türk oyuncu.

Annesi Beyaz Rus, babası Çerkes kökenlidir.2005 yılında Erberk Ajansa kayıt yaptırdıktan 2 ay sonra bir reklam filminde oynamıştır. Yeditepe Üniversitesi Tiyatro bölümünde okumaktadır.

Neslihan Atagül, oyunculuk hayatına ilk kez 2006'da Yaprak Dökümü dizisinde Deniz karakteriyle adım atmıştır. Yine 2006 yılında İlk Aşk filminde oynadı ve bu film ile Altın Koza Film Festivali'nde "Umut Veren Genç Kadın Oyuncu" ödülüne layık görüldü.

18 Kasım 2011 tarihinde Atv’de yayına başlayın, Mahsun Kırmızıgül’ün senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı ilk dizi çalışması olan Hayat devam ediyor adı dizide Neslihan Atagül, Fikret Kuşkan, Menderes Samancılar gibi ustalarla oynamıştır.

2012 yılında otobüslerin uğradığı bir mola yerinde çalışan iki gencin öyküsünü anlatan filmde Zehra rolüne hayat verdi. Araf filminde Neslihan Atagül performansıyla izleyenlerin beğenisini kazandı. Neslihan Atagül 2013 yılında Peyami Safa'nın aynı adlı romanından uyarlanan ve yönetmenliğini Sadullah Çelen’in yaptığı, başrolerini Kadir Doğulu ile Paylaştığı Fatih Harbiye adlı televizyon dizisinde oynadı.

2015 yılında senaryosunu Levent Kazak'in yazdığı, yönetmenliğini Abdullah Oğuz'un yaptığı Senden Bana Kalan adlı sinema filminde Ekin Koç ile başrolü paylaşırken Zeynep Kankonde ve Wilma Elles gibi oyuncular da eşlik etmiştir.

Ekim 2015 ayında Star TV'de gösterilmeye başlayan, yönetmenliğini Hilal Saral'ın yaptığı başrollerinde Burak Özçivit ve Atagül'ün oynadığı Kara Sevda adlı dizide Zerrin Tekindor ve Kaan Urgancıoğlu da oynamıştır.

2016 yılında Pantene markasının reklam yüzü oldu. Aynı yılın eylül ayında yine aynı markanın bir reklam filminde daha yer aldı. Aksiyon sahnelerinin yer aldığı reklam filmi Madrid'de çekildi.

25 Kasım 2015 tarihinde, 3 yıla yakındır beraber olduğu Kadir Doğulu ile nişanlanmış daha sonra da evlenmiştir.

Filmografi
2006 İlk Aşk Genç Bahar
2011 Araf Zehra
2015 Senden Bana Kalan Elif

Televizyon
2006 - 2010 Yaprak Dökümü Deniz
2011 Canım Babam Pınar
2011 - 2012 Hayat Devam Ediyor Şirin Bakırcı
2013 - 2014 Fatih Harbiye Neriman
2015-2017 Kara Sevda Nihan Sezin (Soydere)


14 Ocak 2019 Pazartesi

Şeyma Subaşı kimdir?



Şeyma Subaşı, Samsun'da 2 Temmuz 1990 tarihinde dünyaya geldi.
 1.74 cm uzunluğunda olan ve 50 kilogram ağırlığında olan Subaşı, 2008 yılında Miss Turkey yarışması ile şöhret basamaklarını tırmanmaya başladı.
 16 yaşında katıldığı bu yarışma, Subaşı'nın hayatında önemli bir yer edindi. 
Ünlü tasarımcılar, moda defilelerinde kendisine yer verdi ve bunun neticesinde üniversite eğitimini de kariyerine uygun bir şekilde seçti.
 İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Moda Tasarım Programı'ndan mezun olan Şeyma Subaşı, Acun Ilıcalı'nın sunduğu 'Var mısın Yok Musun ' adlı yarışma programına katılarak 69 bin TL kazandı.
'Var Mısın Yok Musun' adlı yarışma programından sonra Acun Ilıcalı ile yakınlaşmaya başlayan Şeyma Subaşı, 'Yok Böyle Dans' adındaki yarışmada kostüm tasarımcısı olarak görev aldı. Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı çiftinin 2013 yılında 'Melisa' adında kızları dünyaya geldi.
2017 yılında ise Şeyma Subaşı ve Acun Ilıcalı evlendi. 
Sosyal medya hesabında her geçen gün artan takipçileri ile Şeyma Subaşı, Instagram fenomeni haline geldi.
26 Kasım 2018 tarihinde Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı tek celsede boşandı.

Yves Rocher detoks tonik



Devamlı kullandığın tonik hakkında Bilgi ve yorumlarımı yazıcam 
İlk olarak içeriğinden başlıyorum 
Gençlik iksiri serisinin bitkisel içeriği , Ultra Konsantre Afloya Özü, cilt tarafından doğal olarak özümsenerek, cilt yaşlanmasına karşı çift etki gösterir. 
1 - Onarıcı gücüyle yaşlandırıcı dış etkenlere karşı savaşır. 
2 - Detoks etkisiyle cildi yaşlandırmayı hızlandıran toksinlerden arındırır. 

Detoks etkili yaşlanma karşıtı tonik etkili makyaj temizleme jeli, doğal cilt yaşlanmasına etki eden faktörlerle ve cildin yaşlanmasını hızlandıran ve artıran dış etkenlere (hava kirliliği, UV,stres vs..) karşı savaşır. 

Hafif jel yapısıyla cildi nemlendirir ve tüm makyaj izlerinden arındırır. 
Cilt anında derinlemesine ferahlar, nefes alır ve canlı bir görünüm kazanır. 

Formülü, %91’den daha fazla doğal içeriğe sahiptir. 
Şişenin %25'i geri dönüştürülmüş plastikten elde edilmiştir. 
Dermatolojik ve oftalmolojik kontrol altında test edilmiştir. 
Parfüm, silikon , renklendirici, paraben ve mineral yağ içermez.
  

Yorumum
 Yves Rocher %90 üzeri bitkisel olduğu için her zaman diğer markalardan önceliğimdedir
Cildim hassas olduğu için her ürünü kullanamıyorum alerji yapabiliyor 
.yves rocher ürünleri de hiç bir alerjik bi durumla karşılaşmadım
Toniğini uzun zamandır kullanıyorum ve çok iyi cildimi temizliyor ve nem sağlıyor 
Kış aylarında özellikle kuru cildi ve soğuktan sertleşmş cildi yumuşacık yapıyor
Bu arada kokusu Harika ❤️
%50 indirim varken kaçırmayın derin 

Daha sonraki günler de yves rocher’in diğer kullandığım ürünler hakkında da yazılar paylaşacağım 
Herkese iyi akşamlar 🙏❤️

Kremalı makarna tarifi


Kremalı makarna denilince ilk akla gelen bol kremalı, bol mantarlı güzeller güzeli Tagliatelle makarna değildir de nedir?
Spagetti'nin uzak koldan hafif kilolu kuzeni bu makarnanın hayatımıza giremesi kesinlikle bu tariftir.
 Al dente pişirmeye de pek uygundur üstelik. Neyse daha övmeyelim biz bu makarna çeşidine bayılıyoruz. Ancak mantar ve parmesan peynirinin uyumuna şapka çıkarırken bir de bu güzelliğe renk katan maydanozu da unutmuyoruz.
Şimdi de tarife başlayalım ❤️
  • 1 paket
    tagliatelle makarna
  • 15-20 adet
    mantar
  • 1 paket
    krema
  • 1 tatlı kaşığı
    tuz
  • 1 çay kaşığı
    karabiber
  • 1/2 demet
    maydanoz
  • 4 yemek kaşığı
    toz parmesan peyniri

     YAPILIŞI
    1. Makarna için 5 su bardağı suyu bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile birlikte kaynatın. Kaynayınca tuzu ve makarnayı ilave edin ve haşlayın.
    2. Mantaraları temizleyin ve iri iri doğrayın.
    3. Tereyağını eritin ve mantarları soteleyin, tuz ve kararbiber ilave edin.
    4. Mantarlar iyice pişip yumuşayınca kremayı ilave edin. 2-3 dakika kremayla birlikte pişirin.
    5. Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve mantarlı kremalı tavanın içine ilave edin.
    6. Parmesan peyniri ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis edin. İşte bu kadar.
      afiyet olsun arkadaşlar😊